donderdag 21 januari 2010

Fieldtrip Skidôme jaar 1


Organisatie:
In 1995 is Skidôme in Rucphen opgericht. Skidôme ligt centraal tussen de wereldhavensteden Antwerpen en Rotterdam en de Brabantse steden Breda en Rosendaal in Rucphen.
Je kunt je hier niet alleen gezond en sportief uitleven op de 160 meter lange en 25 meter brede piste met echte sneeuw, maar na afloop kun je ook nagenieten in de Stube, het café en restaurant .

Dagelijks wordt er “vers kraaksneeuw” gemaakt middels het unieke en zelf ontwikkelde (gepatenteerde) Skidôme SnowSystem. Dit systeem bezorgt sneeuw op iedere locatie tot +35˚C.
De skipiste is uitermate geschikt voor beginnende en gevorderde skiërs en snowboarders. Er is namelijk een aparte oefenhelling voor beginners en de gevorderden kunnen naar beneden suizen of gebruik maken van diverse rails en schansen die op de piste aanwezig zijn. De twee lopende banden den de schotellift zorgen voor een vlotte doorstroom, waardoor er optimaal van het wintersportgevoel genoten kan worden.
In het complex zijn verder een wintersportwinkel en een VVV - agentschap gevestigd en de kinderen kunnen zich vermaken met de Kiddies Kids Klup

In 2010 gaat het skidôme zich uitbreiden en wordt het een heus “sneeuwattractiepark” . Er wordt een geheel nieuwe hal gebouwd naast het huidige gebouw, waar een grotere skipiste wordt gebouwd en een soort “ijsglijbaan”. Ook wordt er een nieuw product gelanceerd: de ijskartbaan!

Wat valt er op aan deze organisatie:
Nicky Broos de eigenaar van Skidôme heeft de touwtjes goed in handen. Het is een ambitieus man met grootse ideeën. Het is een strenge maar rechtvaardige baas voor zijn personeel. De organisatie wordt strak geleid, alle werknemers weten precies wat hun taken zijn binnen de organisatie.

Wat doet de organisatie goed volgens mij:
De organisatie wordt strak geleidt, Ik denk dat dit erg goed is want zo weet elke werknemer wat zijn plaats is binnen de organisatie. Ook denk ik dat de organisatie er goed aan doet om uit te breiden. Er zijn nog meer sneeuwparken in Nederland geopend de afgelopen jaren en dat vormt concurrentie. Door nieuwe producten te introduceren in het onderscheidt skidôme zich straks van zijn concurrenten.

Zou ik bij deze organisatie willen werken?
Ik zou niet graag bij deze organisatie willen werken. Ik ben er achter gekomen tijdens deze fieldtrip dat dit complex wel heel erg gericht is op de specialisatie sportmanagement. Ik had verwacht dat ik ook wat meer te zien zou krijgen van alle faciliteiten van het complex zoals de winkel etc.. Ik wil graag de specialisatie Leisure project management gaan doen en dit is toch wel iets heel anders als bijvoorbeeld een pretpark.

De belangrijke leerpunten:
Ik heb geleerd dat deze organisatie niet goed bij mij past. Het is weliswaar een erg mooi en sfeervol bedrijf maar zoals ik hierboven als beschreven heb is het teveel gericht op de specialisatie sportmanagement. Ik heb ook geleerd dat als je een eigen onderneming wilt gaan starten dat je dan 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar moet zijn. Ik weet niet of dat iets voor mij is, dit is voor mij een belangrijk punt om over na te denken.

Hoe heeft deze fieldtrip bijgedragen aan mijn werkveldoriëntatie?
Ik heb tijden deze fieldtrip geleerd dat ik graag de specialisatie Leisure project management wil gaan doen maar dan in een complex waar niet zoveel met sport gedaan wordt. Ook ben ik er wel achtergekomen dat ondernemingschap waarschijnlijk niet voor mij is weggelegd, ik heb altijd gedacht dat ik een eigen bedrijf wilden hebben, maar daar ben ik nu goed over na gaan denken of dat wel echt is wat ik wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten