donderdag 21 januari 2010

Fieldtrip Toverland jaar 1


Organisatie:
De opening van Toverland vond plaats in April 2001. Toverland is een echt familiepark, het richt zich dan ook op gezinnen met kinderen. Op dit moment bestond het park maar uit 1 hal, Het land van Toos en een buitengedeelte, de Tovertuin. In deze hal bevonden zich verschillende attracties; diverse klimtoestellen, een theater, theekopjes die ronddraaien, een waterglijbaan, ‘de hopper’, een appelcarousel voor de allerkleinste en een achtbaan. Ook is er een tovertheater en een souvernirswinkel (Tinkel Winkel ) aanwezig waar Toverland merchandise wordt verkocht. In het buitengedeelten bevond zich een paardencarrousel en diverse speeltoestellen. In juli 2004 werd het park uitgebreid met een tweede hal de Magic Forest. In deze hal werden nog meer attracties toegevoegd voor de wat ouder kinderen ook een beetje voor de ouders.

Toverland bestaat op dit moment uit de twee eerder beschreven hallen en het buitengebied, als nieuwste attractie is in juni 2007 ‘Troy’ geopend. Deze houten achtbaan is de snelste en hoogste achtbaan in Europa.
Een nieuwe ontwikkeling binnen toverland is de afdeling Toverland Events, het is mogelijk om in Toverland verschillende feesten, partijen, vergaderingen en bijeenkomst te houden. Hierbij bestaat de mogelijkheid om het park op en stellen in de avonduren.

Toverland is 365 dagen per jaar open! Dit is de belangrijkste boodschap die Toverland uitdraagt. Op 28 december 2005 werd de 1,5miljoenste bezoeker verwelkomt in het park. In het jaar 2010 worden in totaal 500.000 bezoekers verwacht.

Wat valt er op aan deze organisatie:
Tijdens de presentatie werd er verteld dat de hele organisatie samenwerkt. Al het personeel kan overal worden ingezet. In de drukkere periodes komen de mensen van de administraties afdelingen ook operationeel mee helpen. Ook is het erg apart dat Toverland 365 dagen per jaar open kan zijn. De meeste attractieparken gaan in de winterperiodes dicht. Toverland kan open blijven omdat dit een indoor attractiepark is.

Wat doet de organisatie goed:
Ik vind het erg uniek dat dit park 365 dagen per jaar open blijft. Ondanks dat er op sommige dagen maar heel weinig bezoekers zijn. Ook is het goed dat ze Toverland Events hebben opgezet. Hiermee halen ze extra inkomen binnen en het is ook erg populair binnen het bedrijfsleven.

Wat doet de organisatie minder goed:
Ondanks dat het uniek is dat het park 365 dagen per jaar open is, is het ook wel een nadeel. Het park is ook open als er maar 10 bezoekers per dag komen. Er moet toch een bepaald aantal personeelsleden per dag aanwezig zijn om het park open te doen. En soms zijn de kosten hoger als de inkomsten.

De belangrijke leerpunten:
Ik vond dit een erg leuke fieldtrip, ik heb er veel van geleerd. Ik weet nu hoe de organisatie van een attractiepark in elkaar zit en wat voor functies er binnen deze organisaties allemaal te vervullen zijn. Ook was de presentatie van de docent over de specialisatie theme park er interessant voor mij.

Hoe heeft deze fieldtrip bijgedragen aan mijn werkveldoriëntatie:
Ik ben er nu serieus over na aan het denken om toch iets met attractieparken te gaan doen. Het lijkt me een leuke uitdaging om in een park te werken waar zoveel verschillende functies te vervullen zijn. Ik denk dat je erg veel kunt leren in dit soort parken. Ik zou meer de ambitie hebben om bij de Efteling te gaan werken omdat dit park mij toch wat meer aanspreekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten