woensdag 25 mei 2011

Studiereis Dublin jaar 2

Op donderdagavond 10 februari ben ik vertrokken vanuit Tilburg naar de hoofdstad van Ierland Dublin!

Vrijdag 11 februari
Op vrijdag 11 februari zijn we vroeg opgestaan omdat we een druk programma hadden voor die dag. Er stond een bezoek aan het Guinness museum en aan het Johnny Walker museum gepland.
Toen we op weg gingen naar het Guinness museum kwamen langs de Starbucks en hebben we daar een lekker kop koffie op. Op de weg naar het museum hebben we een hoop leuke foto’s genomen in de straatjes die tussen de ingang van het museum en de fabriek zelf lagen.


Bij het museum aangekomen kregen we eerst een verhaal te horen over de geschiedenis van het Guinness bier en hou oud dit al wel niet was. Na de korte presentatie konden we zelf rondlopen in het museum. Het viel me op aan het museum dat zie hier (net zoals in House of Bols Amsterdam) veel gebruik maken van je zintuigen. Je kunt alles voelen, ruiken, proeven etc. Het is een erg mooi en vooral groot museum waar je zo in zou kunnen verdwalen. Toen we heel het museum gehad hadden konden we nog een drankje drinken in de Gravity Bar. Dit is een bar helemaal op het dak van het museum waar je een uitzicht hebt van 360˚. Dit was echt super mooi.


Na het Guinness museum gingen we door naar het Johnny Walker museum. Dit was veel kleiner en ook niet zo indrukwekkend als het Guinness museum. Ook hier kregen we een kleine presentatie en konden we vrij rondlopen door het museum.

Na de museums gingen we terug naar het appartement om ons op te frissen. Daarna hebben we lekker gegeten in de straat die ook wel bekend staat als The Temple bar. Hier zitten allemaal leuk pubs waar je kan genieten van de echt Ierse muziek. Na het eten zijn we met z’n allen een echt Ierse pub in gegaan en hebben daar tot in de late uurtjes gezellig meegezongen met alle liedjes.

Zaterdag 12 februari
Vandaag moeste we vroeg opstaan want er stond een lange wandeling op het programma in het dorpje Howth. Howth is een klein vissersdorpje en wordt gezien als een deel van de stad Dublin. Hier kun je prachtige wandelingen maken. We zijn met de metro naar het dorpje gereisd en hebben hier een prachtige wandeling gemaakt langs het water. Halverwege de route hebben we lekker wat gegeten en daarna zijn we verder gelopen. We hebben ongeveer 5 uurtjes gelopen en van het uitzicht genoten. Na de wandeling zijn we teruggegaan naar Dublin en hebben hier ons even opgefrist. Rond etenstijd zijn we een leuk restaurantje gaan opzoeken. Dit vonden wederom bij The Temple bar. Het was een leuk restaurantje waar het heel druk was. Later kwamen we erachter dat er een voetbalwedstrijd was tussen Frankrijk en Dublin. We hebben lekker gegeten en zijn daarna nog even een kroeg in gegaan om lekker mee te zingen met de Ierse muziek. We hebben het niet al te laat gemaakt want de volgende dag stond er ook nog heel wat op het programma.















Zondag 13 februari
Op zaterdag hebben we eerst lekker ontbeten in het appartement daarna zijn we richting het centrum van Dublin gelopen. Als eerste gingen we naar The Townhouse. Dit is een prachtig ruim en licht gebouw dat in 1774 voor lord Powerscourt werd neergezet en op zichzelf al een bezoek waard is. De drie verdiepingen zijn met smaak herontworpen en bevatten een schat aan winkels die gespecialiseerd zijn in antiek, kunst, mode, sieraden en traditionele kunstnijverheid. Er zijn 9 restaurants en de binnenplaats is vaak met lunchtijd het toneel voor recitals, jazzconcerten, modeshows en tentoonstellingen. Hier hebben we 2 uurtjes in rondgelopen en daarna hebben wel lekker geluncht op de binnenplaats en genoten van het straattoneel wat er op dat moment aanwezig was.


Na de lunch zijn we doorgelopen naar het Trinity College. Dit is de oudste universiteit van Ierland. De universiteit is opgericht in 1592. Hier konden we vrij rondwandelen. Na het Trinity college zijn we snel wat gaan eten en hebben we de bus naar het vliegveld genomen.

Ik ben heel erg blij dat ik naar Dublin ben geweest, het land is er leuk en de mensen ook. Vooral de gastvrijheid en de gezelligheid spreek mij erg aan in dit land. Ik heb echt genoten van de reis en hoop snel nog een keer terug te keren in Ierland om nog meer te zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten