maandag 7 juni 2010

Studiereis München jaar 1

Op maandag 19 april zijn we vanuit de Archimedesstraat vertrokken naar München voor een 5 daagse studiereis.

Dinsdag
Op dinsdag is de studiereis dan ook echt begonnen. We hadden een druk programma deze dag. We kregen eerst een rondleiding in het Olympiapark waar de Olympische spelen van 1972 zijn geweest, dit was natuurlijk gerelateerd aan de specialisatie sportmanagement. We hebben een bezoek gebracht aan alle gebouwen en kregen de gelegenheid om helemaal naar boven in de Olympia Turm te gaan, deze toren heeft een uitkijkplafond van 190 meter hoog.
Na dit bezoek zijn we naar BMW Welt gelopen die pal achter het Olympiapark lag. Dit museum was heel erg mooi en modern. We hebben een rondleiding gehad door een gids die uitstekend Engels sprak zodat we alles goed konden volgen. Na het bezoek aan BMW Welt zijn we met de bus naar het winkelcentrum Fünf Hofe. Ook daar kregen we weer een goed uitleg door een van de medewerkers van het winkelcentrum over de geschiedenis en over het winkelcentrum zelf. We hebben een rondleiding gehad en daaruit bleek dat Fünf Hofe niet alleen een winkelcentrum was maar ook een kantoren en appartementen complex.
’s Avonds zijn we met heel de groep bij een Italiaans restaurantje gaan eten en hebben daarna nog gezellig gestapt in het uitgaanscentrum van München.



Ik vond alle activiteiten van dinsdag erg leuk. Het meest interessante vond ik het bezoek aan het winkelcentrum Fünf Hofe. Het lijkt me echt super leuk en interessant om in het managementteam te zitten die dit soort winkelcentra runt. Ook vond ik het bezoek aan het Olympiapark erg leuk en leerzaam omdat ik het heel erg mooi vond en er heel veel mogelijkheden zijn in dat park waar ik niks van af wist.

Woensdag
Woensdag gingen we een kijkje in het buurland Oostenrijk nemen om daar een bezoek te brengen aan de universiteit van Kufstein. De NHTV heeft een uitwisseling project met deze universiteit. Toen we binnen kwamen was mijn eerste indruk dat het heel erg kil was en om heel eerlijk te zijn moest ik aan een crematorium denken. Alles was van beton en er was geen kleur te zien. We kregen een voorlichting over de school en wat voor lessen je allemaal kan volgen. Ook hebben we het samen met de voorlichter gehad over de kille sfeer in het gebouw. Hij was het met ons eens en vroeg of we ideeën hadden over hoe ze dit konden verbeteren. Na het bezoek aan de universiteit zijn we met de bus de Alphen in gereden om daar van het uitzicht te genieten en om er ook een hapje te eten. ’s Avonds was de wedstrijk Bayern München - Olympique Lyon gezien in een hele grote hal midden in München. Dit werd uiteindelijk een erg leuke avond omdat Bayern München won.

Het hoogte punt van de dag vond ik toch echt wel het bezoek aan de Alphen omdat ik daar nog nooit geweest was. Ik heb echt genoten van het uitzicht en de lekker schnitzel die we daar gegeten hebben.

Donderdag
Op donderdag zijn we naar het stadion van Bayern München geweest de Allianz arena. De avond ervoor was hier de wedstrijd Bayern München - Olympique Lyon gespeeld en iedereen was nog druk bezig om alles om orde te krijgen. We hebben hier een erg leuke en duidelijk rondleiding gekregen van een van de gidsen van de Allianz arena. We hebben heel veel ruimtes mogen zien en zijn zelfs in de kleedkamers van de spelers geweest. Na het bezoek aan de Allianz arena hebben we een bezoek gebracht aan het Deutsche Museum. Hier hebben we een presentatie gehad over het museum en kregen we de gelegenheid om vragen te stellen. We kregen na de presentatie de gelegenheid om rond te lopen in het museum. We konden niet heel erg lang in het museum rondlopen want de bus stond alweer klaar om ons naar de volgende locatie te brengen. We gingen naar Beach 38, een lounge club waar het binnen altijd 38 graden is en waar je een combinatie van eten, drinken, entertainment en sport vind. Naast eten en drinken kan je hier indoor volleybal velden huren om op te spelen. De eigenaar heeft ons een rondleiding gegeven en erg veel verteld over hoe en waarom hij het bedrijf had opgezet. Na de rondleiding konden we lekkere cocktails drinken en hebben we gezamenlijk gegeten.



Ik vond dit de leukste dag van heel de studiereis. We hebben op donderdag zoveel interessante bedrijven bezocht. Ik vond de Allianz arena heel erg mooi en de rondleiding daar was ook erg duidelijk. Ik heb nooit interesse gehad in de specialisatie sportmanagement maar toen ik daar liep kreeg ik er wel een ander beeld van. Ook vond ik het bezoek aan Beach 38 erg leuk omdat de eigenaar heel erg leuk en interessant vertelde over zijn eigen bedrijf. Ik vond het concept ook erg leuk bedacht.

Vrijdag
Dit was alweer de laatste dag van de studiereis. We kregen deze dag een keuzen om mee te gaan naar Erdin Therme, een recreatiezwembad een zwembad (binnen en buiten) met mineraalbaden, stoomcabines, zonnebanken, sauna-, beauty- en welness mogelijkheden en een heel groot indoor glijbanenpark, of we mochten onze eigen dag invullen met eigen activiteiten. Ik heb besloten om mee te gaan naar Erdin Therme en heb daar absoluut geen spijt van gehad! Dit was echt het mooiste zwembad dat ik ooit had gezien. Alle faciliteiten waren aanwezig en je kan jezelf de hele dag vermaken. We hebben de dag afgesloten door gezellig met heel de groep te gaan stappen.

Ik heb echt genoten van de studiereis! we hebben heel veel interessante bedrijven bezocht en ik heb erg veel gezien van stad München. Ik heb veel geleerd van de reis en van de bedrijven die we bezocht hebben. Ik wil volgend jaar zelf ook gaan proberen om een studiereis te gaan organiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten